MISALIS

Ook voor Mensen

Ontspannen zitten en genieten van een weldadige sessie Zouttherapie.

Een eeuwenoude therapie voor Mens én Dier!

Eeuwenlang beschrijven mensen al na een kort verblijf aan zee een aanzienlijke verlichting van de symptomen van luchtwegaandoeningen, kno- of huidklachten. Zouttherapie is inhalatie van hele fijne natuurzoutdeeltjes door de luchtwegen, bronchiën, longen en longblaasjes.

Zouttherapie helpt om ontstekingen, bacteriële infecties, overdadige slijmvorming, spastische verschijnselen van de bronchiën en grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen tegen te gaan.

Na een serie sessies met zouttherapie, verbetert de klinische conditie en verdwijnen of verminderen de negatieve verschijnselen. Zoals benauwdheid, aanhoudende hoest, kortademigheid, stress, taai slijm in keel en longen. In een speciaal ontwikkelde Zoutkamer, wordt heel fijn gemalen natuurzout via een dry aerosol in de ruimte geblazen. Door circulatie en ventilatie is er een optimale verdeling van het zout door de hele ruimte. De lucht in de ruimte wordt elke sessie ververst en is volledig allergeenvrij door het gebruik van een pollenfilter.

De kamers beschikken over een technische installatie die klimaat, luchtvochtigheid , temperatuur en zoutconcentratie registreert. De hoeveelheid ingeademde zoutdeeltjes bedraagt 10mg/m³. Deze concentratie wordt ook aangetroffen in natuurlijke zoutmijnen en zoutgrotten, waar in andere landen klinieken in gevestigd zijn.

Het natuurzout komt als gevolg van de kleine deeltjesgrootte zelfs in onderste luchtwegen en longen terecht. De verhoogde zoutconcentraties in de bronchiën en longblaasjes zorgen voor een verhoogd slijmoplossend effect. Het bijzonder fijne zout doodt ook vanwege zijn ontstekingsremmende werking bacteriën en schimmels en versterkt het immuunsysteem.

Zouttherapie is een medicijnvrije behandeling en dient als aanvulling op medicinale therapie. Al is wel gebleken dat na verloop van tijd, in overleg met specialist of huisarts, medicatie afgebouwd kan worden.

Zouttherapie werkt preventief, het is weerstandverhogend en ontspannend.